Melkvee100Plus

‘60 ton meer maïs dan vorig jaar’

partnerinfo Agrifim 27 jan 2020
Show article

“De sleufsilo vierkant vol met maïs. Ik heb 60 ton maïs meer dan vorig jaar. Top maïszaad!”, vertelt Gerard Sturkenboom enthousiast over zijn maïsmengsel.

“Gezien het seizoen zou je misschien een matige zetmeel en voederwaarde verwachten, maar de VEM zat ruim boven 1.000 en het zetmeel was 370 gram per kg drogestof! Het was wel maïs op gescheurd grasland dus dan verwacht je ook wel een mooi resultaat.” Aan het woord is melkveehouder Bart van Dijk uit Beilen. Afgelopen jaar heeft hij DairyMaïs® Ultravroeg Excellent naar tevredenheid ingezet. Ook melkveehouder Gerard Sturkenboom uit Buurmalsen koos in 2019 voor een maïsmengsel: DairyMaïs® Energie Excellent. “De sleufsilo vierkant vol met maïs, 60 ton maïs meer dan vorig jaar. Top maïszaad!”

De toprassen uit de rassenlijst samenvoegen tot een ideale mix, passend bij uw teeltdoel. Dat zijn de DairyMaïs®-mengsels die deze veehouders gebruiken. Het gemiddelde van een mengsel presteert beter dan het gemiddelde van zijn enkelvoudige componenten, blijkt uit de kuilanalyses van 2019 . De ziektedruk is lager en door de verschillende bloeiperiodes van de rassen profiteert u in een mengsel van maximale onderlinge bestuiving. Dit draagt bij aan een hoge opbrengst en voederwaarde, zoals ook de ervaring is van Bart van Dijk en Gerard Sturkenboom. Lees meer over maïsmengsels.

Maïszaad mét Mesurol

Bij Agrifirm heeft u keuze uit diverse coatings waaronder, iSeed®, TopCoat, Force en Mesurol. Let op: de voorraad Mesurol is beperkt, dus bestel direct via Klantenservice regio noord en oost T 088 488 29 70 of regio zuid en west T 088 488 29 72.

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.