Melkvee100Plus

Bespaar € 37 per kalf

partnerinfo Agrifirm 25 sep 2017
Show article

Met deze huidige melkprijs levert het € 10 per stierkalf en € 37 per vaarskalf op als u kalveren onbeperkt melkpoeder voert. Daarnaast bespaart u met deze voerstrategie flink op arbeid.

Nu de melkprijs op € 0,40 per liter melk ligt, kunt u fors besparen door te kiezen voor Kalvolac Unlimited van Agrifirm, in plaats van volle melk. Wilbert Swinkels, specialist Jongvee rekent het u voor: “Kalvolac Unlimited kost u 10 cent minder dan koemelk. Een stierkalf drinkt in 2 weken ongeveer 100 liter melkpoeder, waardoor u dus € 10 per stierkalf bespaart. De extra groei die u kunt halen met melkpoeder is daar nog niet eens in meegenomen”, aldus Swinkels.

€ 1.700 per jaar besparen

Maar liefst € 37 per vaarskalf kunt u besparen door te kiezen voor melkpoeder in plaats van koemelk. Wilbert Swinkels: “Bij een melkperiode van 9 weken drinkt het kalf ongeveer 370 liter melk, á 10 cent is dat € 37 per dier. Een gemiddeld bedrijf van 100 koeien met een vervangingspercentage van 25%, heeft jaarlijks 25 fokkalveren en 75 kalveren die naar de mester gaan. Samen betekent dat (€ 925 voor de fokkalveren en € 750 voor de afgevoerde kalveren) een besparing van bijna € 1.700.”

Over onbeperkte melkverstrekking

Kalvolac Unlimited is speciaal ontwikkeld door Nutrifeed en Agrifirm om melkpoeder onbeperkt en koud te verstrekken. Dit unieke melkpoeder is aangezuurd, waardoor u dit maar een keer per dag hoeft te voeren. In de prakrijk drinken kalveren tot wel 12 liter melk per dag, wat bijdraagt aan een hoge jeugdgroei en ontwikkeling. Kalvolac Unlimited bevat pre- en probiotica, organische zuren en hoogwaardige wei-eiwitten, die snel verteerbaar zijn en daarmee bijdragen aan een optimale ruwvoeropname naast het melkpoeder.

Extra’s in melkpoeder

Naast onbeperkt melk voeren, kunt u ook kiezen voor de standaard melkpoeders van Agrifirm. Kunnen uw kalveren wat extra ondersteuning gebruiken? Kies dan voor Kalvolac Power Cair, wat de luchtwegen van uw dieren ondersteunt, of Kalvolac Start, wat het immuunsysteem ondersteunt.

Sponsor

2 reacties

  • Mitchell1965 7 okt 2017 15:16
    Er staat al bij dat dit een artikel in de categorie 'partnerinfo' valt, dus kunnen we er al rekening mee houden dat de 'feiten' wat gekleurd zijn. Maar het stuk getuigt van een nogal hoog spreekbeurtgehalte van groep zeven of acht, waarbij te hopen is dat er geen andere kinderen in de klas zitten die thuis koeien hebben...
    Bij de berekening wordt alleen met de melkkosten gerekend en wordt er blijkbaar vanuit gegaan dat de extra arbeid gratis is, evenals (heet) water. Laten we voor poeder bestellen, zakken openen, poeder scheppen, schoonmaken van emmers en garde (poederemmers schoonmaken kost meer tijd dan emmers waar koemelk in gezeten heeft), opruimen lege zakken etc., eens 3 minuten per kalf per dag rekenen. Bij 9 weken komt er dan (9 weken, x 7 dagen x 3 minuten) 189 minuten bij = 3,15 uur á € 30,- per uur = € 94,50 euro.
    De reactie was te lang, dan de rest maar hierboven of -onder...
  • Mitchell1965 7 okt 2017 15:18
    Dus in plaats van 37,- euro voordeel in negen weken kost het dus feitelijk € 57,50 extra per kalf om poeder te voeren, waarbij de kosten voor het water en het verwarmen daarvan niet meegenomen zijn. Tevens vind ik het nogal bijzonder dat een kalf in 2 weken 100 liter zou drinken. Dat is ruim 7 liter per dag. Lijkt me nogal royaal, aan koemelk krijgen ze het in ieder geval (gelukkig) nergens, anders kun je er meteen grootverpakking Biopec naast zetten... Misschien dat het poeder zo weinig bevat dat er veel meer van gevoerd moet worden?? Tevens moet je van koud en aangezuurd voeren houden. Ik heb er nog weinig goeds van gezien in ieder geval. Als zure melk goed of beter was, gaven koeien wel karnemelk lijkt me, maar dat terzijde...

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.