Melkvee100Plus
Show article

Hoogtemeting is de meest betrouwbare én snelle manier om de ontwikkeling van uw jongvee in beeld te krijgen. Maar liefst 81.000 stuks jongvee maken daarom al gebruik van de speciale hoogtemeetservice. Dé graadmeter om te zien of u het doel voor uw jongveeopfok gaat bereiken.

21 enthousiaste studenten die, na een uitgebreide training, op pad gaan om de hoogtemaat én Body Condition Score (BCS) van uw jongvee in beeld te brengen. Doordat zij de gegevens in de app invoeren krijgt u exact te zien wat de groeicurve van uw jongvee is. En nog belangrijker: of u uw doel gaat bereiken. Want dat is wat hoogtemeting is: een graadmeter om te zien of u het doel gaat halen, of het nu de inseminatieleeftijd, het verlagen van de ALVA, BSK van uw vaarzen ten opzichte van uw koeien, het verlagen van uw opfokkosten of de groei van uw jongvee is. Een real time service waarmee u verborgen rendement in beeld krijgt en direct kunt bijsturen.

Speciale formule

“Er is massaal ingeschreven op de hoogtemeetservice”, vertelt Marco van Boheemen, productmanager Rundvee bij Agrifirm. “Inmiddels nemen 750 melk- en jongveehouders, verdeeld over heel Nederland, deel aan de service. De service is een combinatie van een jongveescan en metingen op conditiescore, hoogte en berekend gewicht. Het verband tussen gewicht en hoogtemeting is, op basis van onderzoek na meer dan 10.000 metingen, samengebracht in een speciale formule, die tot stand is gekomen in samenwerking met een fokkerijorganisatie.”, legt Van Boheemen uit. “Door een hoogtemaatstok, te verkrijgen bij Agrifirm, is de hoogtemaat van zelfs de jongste dieren al in beeld te brengen en kunt u, indien nodig, daar al direct bijsturen.”

Wilt u ook aan de slag met het meten van uw jongvee óf gebruik maken van de hoogtemeetservice? Neem dan contact op met de specialist Jongvee van Agrifirm in uw regio.

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.