Melkvee100Plus
Show article

Melkveehouders in de EU, die in het vierde kwartaal van 2016 minder melk afleveren dan in het vierde kwartaal van 2015, kunnen een tegemoetkoming krijgen. Indienen kan vanaf vandaag. Bereken met uw adviseur of deelname interessant is.

Dit is deze zomer besloten door de Landbouwministers van de EU. De tegemoetkoming bedraagt €14 per 100 kilo minder geleverde melk. Melkveehouders kunnen naar verwachting van 12 september tot en met 21 september (12.00 uur) een verzoek tot deelname indienen bij RVO.nl.

De regeling in hoofdlijnen

Melkveehouders die voor deze tegemoetkoming in aanmerking willen komen, dienen eerst een verzoek tot deelname in. Voor de regeling voor vrijwillige melkproductiebeperking is voor de hele EU € 150 miljoen beschikbaar. Dat komt neer op een tegemoetkoming voor ongeveer 1,07 miljoen ton melk. Als er meer wordt aangevraagd dan 1,07 miljoen ton, dan volgt een generieke korting voor alle aanvragers in de EU. De korting geldt dan voor de opgegeven hoeveelheid. De € 14 per 100 kilo wijzigt niet.

Voorwaarden voor deelname

Bij uw verzoek tot deelname geeft u aan hoeveel kilo koemelk u in de periode oktober-december 2016 minder wilt leveren aan de erkende eerste koper in vergelijking met dezelfde periode van 2015. Melkveehouders die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, dienen een aanvraag in voor een verminderde levering van minimaal 1.500 kilo melk.

Meer informatie

Meer informatie over deze regeling leest u op de website van RVO.nl.

Overweegt u deel te nemen aan deze regeling en / of wilt u weten of het financieel interessant voor u is om deel te nemen neem dan contact op met een uw Flynth-adviseur of neem contact op met een van onze vestigingen.

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.