Melkvee100Plus
Show article

Beweiden is een keuze die u als veehouder zelf maakt. Wilt u starten met beweiden? Wilt u meer rendement uit weidegang halen? Het adviesconcept WeideKompas wijst u de weg. Overzichtelijk, met drie duidelijke verschillende beweidingsstrategieën. Praktisch, met ondersteunende tools en heldere adviezen. Het resultaat: meer rendement en gemak uit beweiding bij elk melksysteem.

Elke dag vers gras

Dagelijks omweiden is het advies bij elke beweidingsstrategie. Of uw koeien dag en nacht weiden of 6 uur per dag. Door elke dag een nieuw stuk gras aan te bieden, benut u uw grasland beter en haalt u meer uit uw koeien:
> Hogere vers grasopname.
> Minder beweidingsverliezen.
> Snellere hergroei van gras.
> Minder schommelingen in melkproductie, door een constanter aanbod.
> Betere mineralenefficiëntie.

Weiden past bij elk melksysteem

Voor veehouders die in een melkstal melken, worden dezelfde criteria gehanteerd voor beweiden als voor robotmelkers. De combinatie robotmelken en succesvol beweiden werd in het verleden wel eens in twijfel getrokken. Tegenwoordig zijn er veel robotmelkers die goede ervaring hebben met weidegang.

Wat past bij u?

Onderstaande schema toont de succesfactoren en eigenschappen van de drie beweidingsstrategieën.
 

Weiden & robotmelken

Automatisch melken is niet uitzonderlijk meer. Er is inmiddels ook ruimschoots ervaring met de combinatie robotmelken en weidegang. In de praktijk blijkt dat robotmelkers die weiden net zo succesvol zijn als collega's die opstallen. Kijk voor de folder met tips op www.weidekompas.nl

 

Grasgroei

 

Gedurende het seizoen varieert de hoeveelheid grasgroei. Wekelijks wordt de actuele groei vermeld op www.grasmonitor.com. Wilt u deze in uw mail ontvangen? Meldt u dan aan voor Feed Actueel.

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.