Melkvee100Plus

In drie stappen droog

partnerinfo Agrifirm 31 aug 2015
Show article

Het is soms een hele uitdaging om uw koeien goed voor te bereiden op de droogstand. 1,2,3-droog biedt uitkomst: in drie stappen naar een gezonde, laagproductieve koe die klaar is voor de droogstand.

Stap 1

Zorg dat de individuele krachtvoergift 14 dagen voor droogzetten is afgebouwd naar 0 kg per dag. Is de dagproductie op dit moment nog hoger dan 12 kg melk? Ga dan naar stap 2.

Stap 2

Huisvest de droog te zetten koeien apart en voer het droogstandsrantsoen. Pas dit toe vanaf 10 dagen voor de droogstand. Wees alert op de mineralenvoorziening van de droogzetgroep. De behoefte aan calcium, maar ook aan andere mineralen en vitaminen blijft als die van een melkgevende koe. Vul het rantsoen aan met lactatiemineralen met DairyFit® Uiergezond, wat Aromabiotic® Cattle bevat. Ook kunt u 50 gram voederkalk per koe per dag wanneer het rantsoen al droogstandsmineralen (zonder krijt) bevat.

Stap 3

Vanaf de 5e dag voor het droogzetten bouwt u melkbeurten af, als de dagproductie nog steeds hoger is dan 12 kg melk per dag.

Met deze 3 stappen bouwt u droog te zetten koeien verantwoord af in melkproductie. De basis voor een probleemloze droogstand en een goede uiergezondheid.

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.