Melkvee100Plus

Nieuw systeem tegen erfafspoeling

Artikelen Theo Brummelaar 28 mrt 2015
Show article

Maatschap Weekamp koos bij de nieuwe sleufsilo voor een nieuw concept om perssap en regenwater te kunnen scheiden: de Perssap Duo Goot van Fabiton. Deze goot scheidt perssap en regenwater van elkaar. Een actueel thema in het kader van het probleem erfafspoeling, de lozing van perssappen uit voerkuilen. Uiterlijk in 2025 moeten alle boeren hier een oplossing voor hebben. Met de Duo Goot anticipeert Weekamp hier alvast op.
Overigens is er door het waterschap in Friesland en LTO Noord, NMV en Agrarische Jongeren Friesland al een convenant ondertekend om het probleem van percolaat en erfafspoeling op het boerenerf al in 2021 met 80 procent te verminderen.

Gerelateerde artikelen

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.