Melkvee100Plus

Huurkoeien in Zuid Afrika

Artikelen Jacques Claassen 13 nov 2015
Show article

De Kock Cloete boert op ‘Loch Lotus’ in Riviersonderend in de Zuid-Afrikaanse West-Kaap-provincie op twee relatief kleine, aangrenzende boerderijen. Hij houdt 680 koeien en 750 ooien en teelt op 850 hectare granen, luzerne, teff, haver-raaigras en koolzaad. Van de 680 koeien zijn er 300 gehuurd van vier gestopte boeren.
De 500 melkgevende koeien zitten in een TMR- systeem, de 180 droge koeien lopen jaarrond in de weiden. De voerkosten van de melkgevende koeien bedroegen eind oktober omgerekend 23 cent per kilo melk. Die bracht toen 29 cent per kilo op.
Irrigatierechten voor water uit de Sonderendrivier stelt De Kock Cloete in staat om zijn voederproductie te optimaliseren en zijn koeien deels te laten weiden.

Gerelateerde artikelen

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.