Melkvee100Plus

Fleckvieh Koei’n Kiek’n

Artikelen Theo Galama 21 mrt 2017
Show article

De familie Brandsma in Wolsum (Frl.) zette woensdag 15 maart de staldeuren open in het kader van Koei’n Kiek’n. Melkveehouder Rein Brandsma heeft de omschakeling gemaakt naar Fleckvieh. “Wij hebben een familiebedrijf met 120 melkkoeien en 100 stuks jongvee. Om het werk rond te zetten hebben we een andere koe nodig. Een robuuste koe die weinig werk vraagt. Die hebben we 7 jaar geleden gevonden: Fleckvieh”, vertelt Rein. De Fleckviehkruislingen kalven gemakkelijker af, ze hebben veel minder beenproblemen en de vruchtbaarheid is uitmuntend. Opvallend is dat de meest gespierde koe ook de meeste melk geeft. ‘’Ik heb mijn koe voor de toekomst gevonden”, vertelt Rein. In totaal kwamen er 100 bezoekers.

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.