Melkvee100Plus

Plus 1,4 kg melk per koe per dag

partnerinfo Agrifirm 27 jul 2015
Show article

Het aanpassen van het gemengde rantsoen kan zomaar 1,4 kg melk per koe per dag opleveren, zo blijkt uit de vervolgproeven van Gemengd Voeren 2.0.

De gemiddelde voerefficiëntie ging van 1,33 naar 1,45, minder selectie, het eiwitgehalte steeg met 0,04%, het vetgehalte met 0,05% en de liters gingen van gemiddeld 25,9 kg naar 27,3 kg melk per koe per dag. Dat zijn de tussentijdse resultaten van de meest recente pilotsessie van Gemengd Voeren 2.0.

5.855 koeien

Gemengd Voeren 2.0 is de voerstrategie van Agrifirm Feed die selectie aan het voerhek uitbant. Door aanpassingen in deeltjeslengte, mengproces, plakwaarde of een andere rantsoenwijzigingen kan de koe minder, of zelfs helemaal niet meer selecteren aan het voerhek. "In 2014 hebben we Gemengd Voeren 2.0 geïntroduceerd. Inmiddels hebben er binnen verschillende pilots al 5.855 koeien Gemengd Voeren 2.0-rantsoenen hebben gegeten", vertelt Marco van Boheemen, productmanager Rundvee bij Agrifirm Feed. "Ook in de praktijk zien we veel belangstelling voor deze unieke strategie. Veel klanten zijn erg enthousiast en passen Gemengd Voeren 2.0 dagelijks toe. Onze workshops Gemengd Voeren 2.0 die we met kleine groepen veehouders in de regio organiseren zijn drukbezocht en trekken veel belangstelling."

Kijk voor meer informatie op www.gemengdvoeren.com

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.