Melkvee100Plus
Show article

Onderzoek toont aan dat 100 gram extra groei voor spenen 300 liter meer melk in lactatie geeft. Een verbeterde opstart maakt het mogelijk de hele opfok effectiever en efficiënter te laten verlopen. Kalvolac Unlimited, het melkpoeder voor onbeperkte verstrekking, speelt hier op in.

Onbeperkte melkverstrekking met Kalvolac Unlimited sluit beter aan bij de behoefte en natuurlijk drinkgedrag van het kalf. De verhoogde opname van melkpoeder zorgt voor een betere beginontwikkeling. Het kalf groeit sneller in uier-, bot- en spierweefsel in plaats van vervetting. Deze groei zorgt weer voor een hogere opname van kracht- en ruwvoer op het moment van spenen. De investering van meer melkpoeder en kalverkorrel in de melkperiode betaalt zich terug door een hogere fosfaatbenutting (minder jongvee nodig door eerder afkalven), gemakkelijker werken en een hoger voersaldo.

Over Kalvolac Unlimited

Kalvolac Unlimited is opgebouwd uit zuivelgrondstoffen en bestaat voor 100% uit zuiveleiwit. Dit geeft verbeterde verteringseigenschappen. Daarnaast is het melkpoeder aangezuurd, wat de kans op diarree verkleint. Kalvolac Unlimited is het eerste productresultaat van de intensieve samenwerking tussen Nutrifeed en Agrifirm Feed.

Extra aandacht gewenst

Om maximaal te profiteren van de potentie van Kalvolac Unlimited is het raadzaam om de randvoorwaarden goed in beeld te hebben. Zo zijn een helder biestprotocol en juiste uitvoering belangrijk voor het slagen van onbeperkte melkverstrekking. Vraag de adviseur in uw regio gerust eens naar de mogelijkheden.

Sponsor

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.