Melkvee100Plus

De kunst van het melken

partnerinfo Lely 20 jun 2019
Show article

Het melken van koeien is een gebalanceerd proces dat rekening houdt met een groot aantal individuele kenmerken van de koe. De melkrobot is het perfecte hulpmiddel geworden om een koe op basis van haar specifieke, individuele, behoeften te melken. Op basis van meer dan 25 jaar ervaring en gegevens van vele miljoenen koeien is de Lely Astronaut geëvolueerd tot de meeste consistente en op maat gesneden melkmethode.

Met de Lely Astronaut A5 bied je koeien optimale bewegingsvrijheid. Bij vrij koeverkeer bepalen de koeien zelf wanneer ze eten, drinken, rusten of worden gemolken. Elementen als de hybride arm en het I-flow-concept dragen bij aan het natuurlijke ritme van de koeien en verhogen de capaciteit van de melkrobot. Een gezonde en stressvrije koe zorgt voor meer melk in de tank.

Bekijk de video over de Astronaut A5 melkrobot.

I-flow-concept: voor ongehinderde toegang

Het bewezen I-flow-concept verzekert dat koeien geen bocht hoeven te maken wanneer ze de melkrobot ingaan. Ze worden niet gehinderd en zullen dus gemakkelijk de machine inlopen om gemolken te worden. Ook is de robot open, zodat de koeien tijdens het melken contact blijven houden met de rest van de kudde. Door deze kenmerken accepteren de koeien de melkrobot niet alleen sneller, ze komen ook vaker naar de melkrobot, waardoor de melkproductie stijgt.

Hybride arm: voor rust en bewegingsvrijheid

Net als zijn voorgangers bevindt de hybride arm van de Astronaut A5 zich tijdens het melken onder de koe; hij volgt de bewegingen van de koe. Zo hebben de dieren maximale bewegingsvrijheid tijdens het melken. De nieuwe hybride arm betekent een nieuwe technologie, waarbij elektrische beweging en lucht zijn gecombineerd. Daardoor is de robotarm erg stil. Naast bewegingsvrijheid zorgt de hybride arm door de stille werking ook voor melken zonder stress en voor het snel en nauwkeurig aansluiten van de bekers.

Verbeterd speendetectiesysteem: voor nauwkeuriger aansluiten

Het speendetectiesysteem van de A5 is aanmerkelijk verbeterd. Het bestaat uit een drielaags lasersysteem voor detectie en het aansluiten van de bekers op de spenen. De koeien zijn relaxter wanneer de bekers snel, consistent en nauwkeurig worden aangesloten. Het innovatieve softwaresysteem slaat voor elke koe de positie van de uier en spenen op, zodat het aansluiten bij de volgende melkbeurt zo snel en consistent mogelijk gebeurt.

Tevreden koeien, tevreden melkveehouder

Probleemloos en snel melken van alle koeien in de kudde, onafhankelijk van de lactatiefase: dat is wat de Lely Astronaut A5 u en uw bedrijf brengt. Comfortabel melken zonder stress draagt eraan bij dat koeien tevreden en gezond blijven. Met uiteindelijk een hogere melkproductie.

Sponsor

Eén reactie

  • Gradje 1966 3 jul 2019 12:48
    Mooi verhaal maar de kosten van een robot word nooit over gesproken Ik zou wel eens willen weten wat een robot vooraf kost voor 5 of tien jaar per liter of per robot gewoon het zelfde als een lease auto daar weet je ook wat het kosten per maand voor b.v. 60 maanden zijn en daar komt dan alleen de brandstof als variabele bij . Als je nu een bepaalde robot hebt ben je afhankelijk van deze firma en word je van alle kanten gepakt

Reageren

U kunt alleen reageren wanneer u ingelogd bent met uw account. Heeft u nog geen account, meld u dan aan.